Solcellsanläggningar - Intertechna är nu delaktiga i besiktningskurs förstärkt med solcellsmätning

Solcellsanläggningar - Intertechna är nu delaktiga i besiktningskurs förstärkt med solcellsmätning

Vårens kampanj på värmekameror: 10% rabatt på Fluke TI480 PRO Läsning Solcellsanläggningar - Intertechna är nu delaktiga i besiktningskurs förstärkt med solcellsmätning 2 minuter

Intertechna ansvarar för en del av den viktiga och högt uppskattade kursen för Solcellsanläggningar.

Intertechna genomför avsnitten i kursen för "Mätteknik" och "Olika tekniker för solcellsmätning"  

Det är Glava Energy Center som anordnar och är värd för kursen.

 

 

Utbildningen sker vid Hilleringsbergs herrgård vid natursköna Glafsfjorden nära Arvika. 

Intertechna och Fluke har ett brett utbud av mätinstrument för att effektivisera solcellsanläggningar.

Klicka på denna länk för att läsa mer... 

Så här skriver Glava Energy Center själva om Utbildningen.

Den tredje omgången av Glava Energy Centers tvådagarskurs i besiktning av solcellsanläggningar har nu genomförts. Utbildningen har förstärkts med ett nytt utbildningsmoment – olika tekniker för solcellsmätning.

– Det var otroligt givande med mättekniken och ett kul samarbete som vi förhoppningsvis kör vidare med i utbildningen, säger kursledaren Per Hederstedt, solcellsspecialist vid Maple Energy och certifierad entreprenadbesiktningsman med 20 års arbetserfarenhet från elbranschen.

På plats för att instruera om arbetsmetodik i det nya mättekniska momentet var lärarna Fredrik Gryth och Fedja Jarasevic från Intertechna. Företaget, som också är ny medlem i Glava Energy Center, levererar produkter och tjänster inom kalibrering och felsökning.

Positivt med mer mätteknik

Även utbildningsdeltagarna var nöjda med det nya kursmomentet i solcellsmätning.

– Det är positivt att utbildningen blir än mer djuplodande, exempelvis genom den nya mättekniska delen. Utbildningen skulle kunna omfatta ännu mer mätteknik. I övrigt har kursen inneburit en positiv möjlighet att nätverka med andra kursdeltagare och lärarna, säger en av deltagarna Johan Ström Bohrén vid Soltech Business Support 3.0 AB.

Han har erfarenhet som elinstallatör men är ute efter mer förståelse för besiktningsprocessen och hur det bör gå till. Efter kursen konstaterar han att han genom utbildningen fått en bekräftelse på att det han gör i dag stämmer.

– Det finns ingen annan utbildning som den här för att vägleda och öka grundförståelsen för besiktning, säger Johan Ström Bohrén.

(Länk till Glava Energy Center..) 

 

Praktiska mätningar på Solceller.